dimarts, 22 d’octubre del 2013

Xarxes socials

               
Què és una xarxa social?
Una xarxa social és un portal web dissenyat per ser personalitzat pels usuaris i orientat a la comunicació i relació amb els mateixos, mitjançant l'accés a blocs, fotografies, gravacions, jocs en grup, fòrums o altres continguts desenvolupats pels propis usuaris.

Les vuit xarxes socials que dominen el rànquing són :

1- Facebook. La plataforma per compartir estats, fotografies i gravacions amb els teus amics arribar al bilió d'usuaris al món. Actualment és la xarxa social més popular i més utilitzada .

2- Twitter. La xarxa de microblogging que permet compartir missatges de fins a 140 caràcters, se situa amb 500 milions de perfils.

3- Google+. És un servei de l'empresa Google que compta amb 400 milions d'usuaris.

4- Badoo. La xarxa social que té com a finalitat conèixer gent, compta amb 175 milions de perfils.

5- LinkedIn . La xarxa professional per exel.lència, va arribar als 175 milions d'usuaris a nivell mundial.

6- Instagram. Amb 100 milions d'usuaris, aquesta xarxa social permet a tots els seus usuaris compartir centenars de fotografies.

7- Tumblr. La plataforma de microblogging que permet compartir gran quantitat d'arxius, compta amb 82 milions d'usuaris registrats.

8- Pinterest. Utilitzada principalment amb fins comercials, aquesta xarxa, amb 25 milions d'usuaris, comença a ser una de les favorites de les empreses.


El nº 2:                       
Com ja hem dit anteriorment se situa en la posició nº dos i és una nova manera de comunicar-se, que permet als seus usuaris visualitzar tweets (missatges breus de text amb un màxim de 140 caràcters) un cop siguin seguidors d'aquells que siguin del seu interès per mitjà d'una senzilla pregunta: Què estàs fent? '.



La seva utilització:
És ben fàcil els usuaris envien i reben breus missatges a través d'altres usuaris ja sigui via web, per telèfon mòbil, missatgeria instantània o a través del correu electrònic; i fins i tot des d'aplicacions o altres xarxes socials, com poden ser: Twitterrific, Facebook, Twitterlicious, Twinkle, i moltes altres.

A la secció del teu perfil pots estar al dia tant dels teus seguiments com dels teus seguidors. A més de buscar amics, familiars, companys o altres persones del teu interès, Twitter també ens ofereix altres opcions, com buscar en altres xarxes, convidar amics per e_mail o seleccionar usuaris recomanats.




Citar a un usuari en un tweet
Simplement mitjançant @, i a continuació el nom d'usuari en el tweet, aquest estarà etiquetat i podrà visualitzar-lo i sentir-se identificat.



Què podem fer amb qualsevol tweet?
El nostre tweet:






El tweet d'un usuari:






El que diferència un tweet d'un altre es que en el d'un usuari no pots eliminar i en el teu no pots retwittejar com podeu observar.



#El hashtag a Twitter
És una paraula que va precedida del símbol #. Aquests permeten diferenciar, destacar i agrupar una paraula o tòpic específic en aquesta xarxa social. Amb això s'aconsegueix crear una etiqueta per aquelles paraules i així poder agrupar-les i separar-les d'altres temes que inclouen el mateix terme.

També s'usen també per obtenir resultats de cerca dins de Twitter. En fer clic a Twitter sobre un hashtag és possible obtenir com a resultat tweets similars que facin servir el mateix terme.


Finalment té com a utilitat també l'estalvi d'espai a Twitter quan un terme popular fa servir moltes lletres.



A continuació us mostraré unes gravacions perquè us quedi més clar l'ús d'aquesta xarxa social tan popular:

Síntesi de la utilització del TWITTER
        


Curiositats del Twitter   
        



MOTIUS DE LA SEVA UTILITAT
Finalment crec és útil perquè:

1. Pots compartir i rebre informació de manera instantània
Twitter et permet mantenir-te informat del que passa al teu voltant comptant només amb el teu mòbil.

2. La informació està abreujada
Mentre que un bloc et dóna l'oportunitat d'escriure tot el que vulguis en les entrades, Twitter et permet utilitzar un màxim de només 140 caràcters per missatge.

3. Pots informar-te de les últimes notícies
Twitter també serveix per mantenir-te informat sobre els més recents i importants esdeveniments noticiosos que ocorren tant a la teva ciutat com en altres llocs arreu del món.

4. Serveix per buscar i trobar feina
El cercador és una eina molt útil al moment de buscar una nova feina. Una recerca senzilla utilitzant aquelles paraules claus que t'interessin.

5. Permet major mobilitat i comoditat
No només necessites més temps per escriure una nota més llarga, sinó que a més necessites un dispositiu més còmode .

6. Pots obtenir respostes a les teves preguntes

7. Ajuda a promoure causes socials
Diverses organitzacions nacionals i internacionals fan servir Twitter per promoure les seves obres. Convertint-te en un dels seus seguidors els ajudarà a trobar contribuents, voluntaris i propagar el seu missatge.

8. Pots contactar amb personalitats i persones famoses
Moltes personalitats de l'espectacle, esport i informació tenen el seu compte a Twitter. Continua amb qui t'interessen et donarà l'oportunitat d'assabentar de les seves novetats i comentaris.

9. Serveix per conèixer persones noves
Twitter et permet seguir a persones comuns i corrents sense haver de ser amics prèviament.

10. Pots trobar ofertes i guanyar en concursos
Les empreses i marques saben que mitjançant Twitter és possible connectar amb milions de clients alhora. Això converteix aquesta xarxa en un dels mitjans ideals per anunciar descomptes i ofertes.
Podries ser el proper afortunat en guanyar una mica tan sols per fer retweet d'un dels seus missatges o respondre una de les seves preguntes.


Necessites més motius per fer-te un compte twitter?

A que esperes?
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada