dimarts, 15 d’octubre del 2013

Substitució de Google DOCS

 
El núvol (cloud computing)

Avui us explicaré com funciona el Google Drive, potser us és desconegut, però com veureu us serà molt útil per treballs en grup i per no ocupar memòria a l'ordinador, ja que queda guardat en el que anomenem NÚVOL.

Què és?
Simplement és tracta de la substitució de Google Docs, que permet al usuari crear documents, presentacions, fulls de càlcul, formularis i dibuixos amb l'opció de poder comparti-los amb altres usuaris.


Com està estructurat?
L'espai de Google Drive està compost per aquesta barra lateral, la qual organitza totes les nostres creacions o creacions compatides:

Cadascú pot estructurar la seva unitat amb carpetes de diferents colors, per tal de tenir les creacions de manera molt més ordenades, CREANT CARPETA.

Per exemple en el meu cas el meu drive que utilitzo per la universitat podem veure que està estructurat per les diferents assignatures que estic cursant:



Què entenem per compatir?
Qualsevol de les nostres creacions pot ser compartida amb qualsevol altre persona. Amb el següent procés:

1er PAS:
A la zona superior dreta clicar el botó COMPARTIR:



2n PAS:
On posa convidar persones, AFEGIR l'adreça del/s usuari/s amb el/s qual/s volem compartir la creció, després cliquem COMPARTEIX I DESA.

És important comentar que un cop compartit amb el altres usuaris si tu ets el propietari pots optar per escollir si aquests poden editar, només comentar o només visualitzar.

Un cop hem compartit i tots els usuaris poden editar un gran avantatge d'aquest espai és que tots a la MATEIXA VEGADA podem editar.

Ara us mostraré les següents gravacions perquè tingueu més clar de que tracta GOOGLE DRIVE, per si no ha quedat massa clar tenir-ho assolit:

       


       


Creacions
DOCUMENT (DRIVE)
WORD (DOCS)



PRESENTACIÓ (DRIVE)
POWER POINT (DOCS)
















FULL DE CÀLCUL
EXEL (DOCS)






FORMULARI (DRIVE)


DIBUIX (DRIVE) (esquemes)
PAINT (DOCS)
Un exemple d'un DIBUIX AL DRIVE:


Ara us parlaré del FORMULARI, i el FULL DE CÀLCUL, ja que estan relacionats i són els menys utilitzats.

El formulari és molt útil per realitzar enquestes i saber l'opinió dels altres. En aquesta creació som lliures de tractar qualsevol tema i de preguntar el que vulguem al nostre públic. 

Com en tota enquesta podem veure que la formulació de les possibles respostes poden ser:
- Selecció múltiple (1 sola resposta de diferents opcions) 
- Quadres de verificació (selecció de més d'una resposta)
- Escala (es realitza un varem)

Per exemple:
- La primera pregunta seria selecció múltiple
- La segona pregunta seria quadres de verificació

Llavors veiem una relació amb el full de càlcul, perquè aquest ens calcula els percentatges de les respostes.

És un mètode MOLT EFICAÇ ja que és més fàcil realitzar-ho online , que no en paper. Això és degut al món tan informatitzat en el que vivim. Per aquest motiu, hem de ser innovadors creant formularis que ens facilitin la informació.



M'agradaria dir des de l'experiència que fa un mes que he descobert el Google Drive, i estic molt orgullosa de la seva existència i utilitat, ja que ens ofereix moltes més comoditats que Google Docs. Per tots aquells que no l'hagueu utilitzat mai us convido a fer-ho.

Potser molts per por al que és nou, us sentireu insegurs, però us asseguro que és un espai en el que de manera organitzada pots crear els teus documents amb la possibilitat de ser compartits de manera que queden permanentment al núvol, en el qual podràs accedir des de qualsevol ordinador.


NO TINGUIS POR ... 
LA TECNOLOGIA PROGRESSA CAP A MILLOR

Per últim vull compartir aquest interessant enllaç sobre un article del Drive al diari "EL PAÍS":


2 comentaris:

  1. Molt bona entrada Laura. Gràcies a les explicacions i als exemples que has mostrat queda de forma més clara del que es tracta Google Drive i quina finalitat té. Et felicito!!!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Gina! Aquesta és la gran finalitat del meu bloc, fer que el que publico serveixi com aprenentatge per descobrir o fins i tot aclarir conceptes màgics que ens ofereixen les noves tecnologies.

    Et convido a que em segueixis per seguir descobrint coses noves! Petons.

    ResponElimina